EETimes-Aʻafiaga o IC Shortage Faalautele I tua atu Automotive

E ui o le tele o le faʻatauaina e uiga i le le lava o semiconductor o loʻo taulaʻi atu i le vaega o taʻavale, o isi alamanuia ma numera o vaega o loʻo matua afaina lava i le IC supply chain disruptions.

E tusa ai ma le suʻesuʻega o kamupani gaosi oloa na faʻatonuina e le tagata faʻatau polokalama Qt Group ma faʻatautaia e le Forrester Consulting, o masini masini ma eletise e sili ona faigata ona afaina i le utiuti o le chips. E le o mamao atu i tua atu o le IT masini ma vaega o komupiuta, ua maeʻa ona lesitalaina le maualuga pasene o le faʻalauteleina o oloa.

O le palota a le 262 masini tuʻufaʻatasia ma fesoʻotaʻi oloa gaosi oloa na faʻataunuʻuina ia Mati na maua ai o le 60 pasene o fale gaosi oloa ma meafaigaluega eletise o loʻo uaʻi taulaʻi atu nei i le faʻamautuina o sapalai o sapalai a le IC. I le taimi nei, 55 pasene o tagata faigaluega ma fai komipiuta na fai mai o loʻo latou tauivi e tausi sapalai sapalai.

O le utiuti o le Semiconductor ua faamalosia ai le au fai taavale e tapuni laina gaosi i vaiaso ua tuanaʻi. Tusa lava, o le vaega otometi faʻavasegaina i le ogatotonu o le Forrester survey e tusa ai ma IC sapalai filifili filifili.

I le aotelega, o le suʻesuʻega na maua ai e lata i le lua-vaetolu o gaosiga na feagai ma faʻafitauli i le tuʻuina mai o numera fou numera ona o le silicon supply disruptions. O lena na faaliliuina i le tolopo i le gaosiga o gaioiga o sili atu i le fitu masina, le suesuega maua.

"O faʻalapotopotoga ua [nei] sili atu ona taulaʻi atu i le faʻamautinoaina o lava sapalai" o semiconductors, "Forrester lipotia. O le mea na tupu, o le afa a matou suʻesuʻega na faʻailoaina mai, o le mautinoa o le lava o sapalaiina o semiconductors ma ki o meafaigaluega taua ua avea ma mea taua i lenei tausaga. "

Faʻatasi ai ma le faigata-lavea auauna ma komipiuta gaosi, 71 pasene fai mai IC le lava o loʻo telegese atinae oloa. O lena o loʻo tupu e pei o le manaʻoga mo faʻamatalaga nofoaga tautua pei o ao faʻataʻitaʻiga ma le teuina o loʻo tupuola faʻatasi ma le tafe ata vitio mo tagata faigaluega mamao.

Faʻatasi ai ma fautuaga mo le faʻaletonuina o le taimi nei o le utiuti o le semiconductor o loʻo afaina ai le aʻafiaga e ala ia Forrester dubs "cross-platform frameworks." O lena e faasino i taofi taofi e pei o fetuʻutuʻunaʻi mea faigaluega mea faigaluega e lagolagoina le lautele lautele o silicon, lea "faʻaititia ai le aʻafiaga o le tele o sapalai faʻaletonu utaina," Forrester faʻaiʻu.

I le tali atu i faʻalavelave i le laina paipa semiconductor, na maua ai foʻi e le suʻesuʻe o le maketi e valu o le toasefulu pulega na suʻesuʻeina lipoti o loʻo latou teu tupe i "koluse-masini meafaigaluega ma faʻavae e lagolagoina le tele o vasega o masini."

Faʻatasi ai ma le faʻateleina o oloa fou mai fafo o le faitotoʻa, o le auala lea e unaʻia e faʻateleina ai le faʻaaogaina o le filifili filifili a o faʻaititia ai le mamafa o galuega mo le aufaipisinisi o loʻo faʻataʻitaʻia le tele o oloa.

O le mea moni, o oloa fou e faʻapena foi ona afaina i le le lava o le au atinaʻe ma agavaʻa manaʻomia e faʻaaoga ai le tele o mea faigaluega polokalame. Tolu kuata o le au suʻesuʻe na faʻapea mai, o le manaʻomia o fesoʻotaʻiga masini e sili atu nai lo le tuʻuina atu o le aufaigaluega agavaa.

O le mea lea, o polokalame faʻatau atu e pei o Qt e faʻalauiloa mea faigaluega e pei o koluse polokalama faakomepiuta faletusi e avea o se auala mo tagata gaosi oloa e feagai ai ma le utiuti o le utiuti e faʻalauteleina i le afa lona lua o le 2021.

"O loo tatou i ai nei i se taimi mataʻutia i le lalolagi tekonolosi gaosiga ma atinae," o taʻua ai e Marko Kaasila, sui sinia o le pulega o oloa i Qt, lea e faamautu i Helsinki, Finelani.


Taimi Post: Jun-09-2021

Lafo lau savali ia i matou:

Tusi lau feʻau ii ma lafo mai ia matou
Auaunaga i luga ole laiga i luga ole laiga
Luga o 'auʻaunaga tautua i luga ole laiga